Najveće zamke u preduzetništvu i kako ih prevazići – vebinar sa Igorom Besermenjijem

Dragi preduzetnici,

moje dugogodišnje iskustvo u vođenju privatne firme me stavlja u poziciju da veoma dobro razumem kroz šta svakodnevno prolazite tokom svog poslovanja. Zato sam i poželela da vam pomognem na tom putu! Organizovala sam vebinar koji će biti koristan onima koji se nalaze na samom početku osnivanja firme, ali i preduzetnicima sa višegodišnjim iskustvom u poslovanju.

Pročitajte kako je protekao vebinar koji sam održala 11.10.2018. godine. Tom prilikom društvo mi je pravio advokat Igor Besermenji, a pričali smo o temi koja muči veliki broj preduzetnika: Kako se uspešno izboriti sa najvećim preprekama u preduzetništvu.

Da li ste znali da je u 2017. godini otvoreno je 43.446 firmi, a zatvoreno je 24.668? Zabrinuo me je ovaj podatak! Zato sam i počela da istražujem zašto je broj zatvorenih preduzeća i preduzetničkih radnji još uvek toliko velik.

Shvatila sam da se neke stvari nikada ne menjaju –  uspešno dugoročno poslovanje moguće je ostvariti jedino ako na samom početku napravimo pametne poteze. Potrebno je pre svega dobro ispitati tržište i naučiti pravila koja važe u preduzetništvu, pa tek onda uložiti novac u neki posao.

O tome koliko toga znamo, a koliko toga ne znamo o preduzetništvu su samo neke od tema koje sam prošla na vebinaru zajedno sa mojim gostom. Pored toga, razgovarali smo o:

  • značaju ispitivanja tržišta
  • neophodnosti izrade biznis plana i proračunu troškova koji nas očekuju
  • zakonskoj regulativi vezanoj za mala i srednja preduzeća
  • važnim elementima za registrovanje svog preduzeća ili zaključivanju ugovora
  • savetima koji preduzetnicima pomažu da na najbolji način isprate neophodne promene zakona

Advokat Igor Besermenji je tokom vebinara svojim stručnim savetima u velikoj meri pomogao slušaocima i odgovarao na pitanja:

  • Da li su Ugovor o kupoprodaji i menica dovoljni za apsolutnu sigurnost u poslovanju?
  • Kako i na koji način obezbediti sigurnu naplatu svojih potraživanja?
  • Koje savete bi mogli dati budućim i sadašnjim preduzetnicima?

Pogledajte snimak celog vebinara klikom na link.

YouTube video

Pročitajte još