START UP AKADEMIJA ZA ŽENE PREDUZETNICE AP VOJVODINE

"OSNAŽENA, ONA MOŽE SVE"

Projekat se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine.

Ukoliko ste preduzetnica ili planirate da krenete u svet preduzetništva, na pravom ste mestu jer je START UP AKADEMIJA „OSNAŽENA, ONA MOŽE SVE“ idealna za vas kako biste bez straha krenuli sa vlastitim poslom, ali i iskoristili mogućnost da se dodatno edukujete uz stručne trenere i mentore poslovnih veština.
Cilj akademije je da vam tokom 3 meseca pruži osnovna znanja potrebna za uspešno vođenje vašeg biznisa.
Program Start-up akademije namenjen je svim preduzetnicama početnicama na području AP VOJVODINE, ali i onim ženama koje su već preduzetnice. Program je osmišljen za žene iz sledećih gradova: Subotica, Sombor, Temerin, Kikinda, Zrenjanin, Novi Sad, Vršac, Pančevo, Ruma, Sremska Mitrovica, kao i onima kojima su ti gradovi u blizini. Predavanja u toku 3 meseca održavati će se u kombinaciji off line – uživo i online putem zoom aplikacije.
Start up akademija je BESPLATNA za sve prijavljene žene , ali je prisustvo na svih 9 predavanja u toku 3 meseca obavezno. Početak 01.marta 2023.
BROJ MESTA JE OGRANIČEN, PRIJAVA JE OBAVEZNA.

01

Razrada poslovne ideje

Upoznavanje polaznica sa osnovnim pojmovima o preduzetništvu, poslovnim idejama i ključnim osobinama potrebnim prilikom otpočinjanja sopstvenog posla. Upoznavanje sa programima podrške MSP u Srbiji i neophodnom dokumentacijom prilikom podnošenja zahteva za start-up kredite i/ili bespovratna sredstva za samozapošljavanje. Upoznavanje  sa pojmom i značajem poslovnog plana u savremenim uslovima poslovanja. Sticanje znanja i veština potrebnih za samostalnu izradu poslovnog plana neophodnog za otpočinjanje posla.

02

Zakonski okvir i pravni oblici preduzetništva

Upoznavanje polaznica sa pravnom regulativom otpočinjanja sopstvenog poslovanja gde će svaka polaznica dobiti odgovor na pitanje koja je najadekvatnija pravna forma organizovanja za nju, kao i da samostalno popuni registracionu prijavu za Nacionalnu službu zapošljavanja.

03

Menadžment mikro i malih preduzeća

Ovaj modul namenjen je osposobljavanju polaznica Start up akademije  osnovnim menadžerskim veštinama da primenom raznih alata analiziraju poslovno okruženje, definišu ili redefinišu viziju i misiju organizacije, definišu ciljeve i strategiju malog biznisa  na osnovu analize koju će samostalno uraditi za vreme trajanja akademije. 

04

Upravljanje ljudskim potencijalima

Prilikom zapošljavanja novih radnika potrebno je voditi brigu o zakonskoj proceduri i ostalim stručnim pitanjima. Snalaženje u moru propisa i zakonskih regulativa nije lako, ali zato donosimo jednostavne korake zapošljavanja radnika uz stručnu pomoć knjigovođe. Cilj ovog modula je naučiti polaznice akademije gde da u određenoj situaciji traže odgovore na razna pitanja vezana za bilo koje izazove koji im se nađu na putu razvoja biznisa.

05

Računovodstvo i finansije

Na akademiji  vodimo vas kroz osnovne pojmove, troškove, poslovne knjige, finansijska izveštaje, bilanse, pokazatelje likvidnosti. Kada postajete obveznikom PDV-a? Kada se plaća PDV? 

06

Prodaja i marketing

Prodaja i marketing predstavljaju kiseonik svakog biznisa. Kod prodaje učimo kako  i na koji način ponuditi svoj proizvod, definisati cenu proizvoda i prepoznati svog kupca. Kako se ponašati na prodajnom sastanku, kako odgovoriti na prigovore i aktivno slušati. Prodajni rezultat ovisi i o marketingu koji  promatramo kroz 7 P marketing mix: proizvod, cenu, promociju, prodaju , distribuciju, ljude i procese.

07

Razrada BIZNIS plana

Sve naučeno u predhodna tri meseca implementirati će se u BIZNIS plan za nove preduzetnice ili u Akcioni plan za unapređenje biznisa za već postojeće preduzetnice. Cilj je da svaka polaznica START UP akademije bude osnažena da samostalno krene u preduzetničke vode.

Specifični ciljevi programa obuke su :

jačanje samopouzdanja i samovrednovanja žene

osnaživanje žena za ulazak u preduzetništvo

sticanje osnovnih pravnih znanja za pokretanje malog biznisa

analiza poslovne ideje

analiza i istraživanje tržišta, profilisanje svoje ciljne grupe

poslovne komunikacije u biznisu

sticanje znanja veštine prodaje, definisanje jedinstvene strategije prodaje

sticanje znanja i veština komunikacije u razvijanje biznis osnovnih znanja i veština iz finansijskog upravljanja

sticanje osnovnih znanja iz oblasti marketinga online i offline

analiza i izbor marketinških kanala i alata

razvijanje svog poslovnog brenda

definisanje poslovnih ciljeva i budžeta

sticanje osnovnih znanja iz oblasti društveno odgovornog poslovanja

sticanje osnovnih znanja iz oblasti RISK menadžmenta za opstanak na tržištu u ovim promenjivim vremenima

vežbe na konkretnim primerima “know-how”

Predavači

Indira popadic bela

dr Indira Popadić

dr Indira Popadić je doktor tehničkih naukau , sertifikovani poslovni konsultant i mentor. Poseduje tridesetogodišnje iskustvo u preduzetništvu malih i srednjih preduzeća. Uže oblasti stručnosti – poslovno savetovanje, operativni i strategijski menadžment, analize poslovanja , treninzi i radionice za unapređenje poslovanja, povećanje prodaje, vođenje tima. Autor je interaktivnog priručnika za preduzetnike i one koji to žele postati “Uzmte život u svoje ruke – 7 koraka od ideje do realizacije”. Priručnik je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine kao izdavača trećeg izdanja, Udruženja poslovnih žena Srbije i Privredne Komore Srbije i Vojvodine; autor je priručnika „Formula uspešne prodaje“ i Planera prodaje i Biznis planera uspešne žene..

Bojan bozovic

Bojan Božović

Bojan Božović je poslovni konsultant i preduzetnik, predavač i trener koji od svojih 20ih godina razvija različite vidove poslovanja. Upravljao je sa više firmi i rukovodio sa više projekata i sektora unutar firmi (prodajna odeljenja, HR, customer care itd.) Godine 2009. proglašen je za najboljeg prodavca u Studio Moderni. Sa samo 24 godine postao je direktor customer manager centra sa više od 120 zaposlenih. Višestruko je nagradjivan za svoje uspehe. On zastupa proaktivni pristup radu u svim segmentima posla. Poseduje preko 15 godina iskustva u prodaji, regrutaciji i selekciji, kao i obučavanju i vođenju ljudi različitih profila. Saradjivao je velikim brojem različitih firmi. Kao predavač gostovao je širom naše zemlje kao gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Subotici kao i na Visoko tehničkoj školi, ali i u Sloveniji i Hrvatskoj.

Mirjana josikovic

Mirjana Jošiković

Mirjana Jošiković je diplomirani ekonomista – smer finansije i računovodstvo. Vlasnik je agencije za knjigovodstvo „Control Plus Agencija“, Novi Sad. Mirjana drži i organizuje kurseve za preduzetnike iz oblasti finansija i računovodstva, kao i obuke iz finansijske pismenosti za preduzetnike.
Radno iskustvo sticala je kao šef računovodstva u firmama: „Woby Hause „; Mercata VT „; “ Studio Moderna „.

Nakon završene START UP akademije „Osnažena, ona može sve“ svaka polaznica dobiće sertifikat o uspešno završenoj Start up akademiji Centra za poslovnu edukaciju i konsalting ” Core International” Novi Sad.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam logo

Projekat se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine.

Popunite svoje podatke kako biste se prijavili na kurs - slobodnih mesta ima samo u Kikindi, Pančevu, Vršcu i Somboru

Forma - Startup Akademija

Prijave su zatvorene.

NEKI OD NAŠIH ZADOVOLJNIH KLIJENATA

ForeverMont vetRoyal vetIgor smiljanicIlliNs plakatAsjaControlplus logo@5xDiannaDimitrije stankovGama petKuca znanja logo2 404x225Mastalica logoMera dekoraPezosPointers logo webRrabShine sSole rabTartufiUniverexportUrbana opremaVecni pomenLogo megga