START UP AKADEMIJA ZA ŽENE PREDUZETNICE
AP VOJVODINE

"OsnaŽena, Ona može sve!"

Projekat se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine.

Ukoliko ste preduzetnica ili planirate da krenete u svet preduzetništva, na pravom ste mestu jer je u toku NOVI  CIKLUS 

START UP AKADEMIJE „OsnaŽena, Ona može sve!“ 

idealna za vas kako biste bez straha krenuli sa vlastitim poslovanjem, ali i iskoristili ogromnu mogućnost da se dodatno edukujete uz stručne trenere i mentore poslovnih veština koji će svoje znanje nesebično podeliti.

Cilj akademije je da vam tokom 2 meseca intenzivnog rada pruži osnovna znanja potrebna za uspešno vođenje vašeg biznisa.
Program Start-up akademije namenjen je svim preduzetnicama početnicama, kao i onim ženama koje su već preduzetnice i žele da unaprede svoje znanje, a žive na području AP VOJVODINE . 

Predavanja u toku 2 meseca održavati će se po sledećem rasporedu

1. Svečana konferencija i otvaranje  Start Up akademije 27.04. subota od 11- 13 h Zgrada Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, ul. Dr Zorana Đinđića 1. Novi Sad 

2. Online predavanja – 6 termina preko zoom aplikacije 

vreme održavanja: utorak i četvrtak od  20 – 22 h online

3. Svečana dodala diploma – Svečani Hol,  Pokrajinske Vlade, Novi Sad

Start up akademija je BESPLATNA za sve prijavljene žene , ali je prisustvo na svih 8 susreta (2 uživo + 6 online)  u toku 2 (april/maj) meseca OBAVEZNO.

Početak 27.04. 2024.
BROJ MESTA JE OGRANIČEN, PRIJAVA JE OBAVEZNA.

01

Razrada poslovne ideje

Upoznavanje polaznica sa osnovnim pojmovima o preduzetništvu, poslovnim idejama i ključnim osobinama potrebnim prilikom otpočinjanja sopstvenog posla. Upoznavanje sa programima podrške MSP u Srbiji i neophodnom dokumentacijom prilikom podnošenja zahteva za start-up kredite i/ili bespovratna sredstva za samozapošljavanje. Upoznavanje  sa pojmom i značajem poslovnog plana u savremenim uslovima poslovanja. Sticanje znanja i veština potrebnih za samostalnu izradu poslovnog plana neophodnog za otpočinjanje vlastitog poslovanja.

02

Zakonski okvir i pravni oblici preduzetništva

Upoznavanje polaznica sa pravnom regulativom otpočinjanja sopstvenog poslovanja gde će svaka polaznica dobiti odgovor na pitanje koja je najadekvatnija pravna forma organizovanja za nju, kao i da samostalno popuni registracionu prijavu za Nacionalnu službu zapošljavanja.

03

Menadžment mikro i malih preduzeća

Ovaj modul namenjen je osposobljavanju polaznica Start up akademije  osnovnim menadžerskim veštinama da primenom raznih alata analiziraju poslovno okruženje, definišu ili redefinišu viziju i misiju organizacije, definišu ciljeve i strategiju malog biznisa  na osnovu analize koju će samostalno uraditi za vreme trajanja akademije. 

04

Upravljanje ljudskim potencijalima

Prilikom zapošljavanja novih radnika potrebno je voditi brigu o zakonskoj proceduri i ostalim stručnim pitanjima. Snalaženje u moru propisa i zakonskih regulativa nije lako, ali zato donosimo jednostavne korake zapošljavanja radnika uz stručnu pomoć knjigovođe. Cilj ovog modula je naučiti polaznice akademije gde da u određenoj situaciji traže odgovore na razna pitanja vezana za bilo koje izazove koji im se nađu na putu razvoja biznisa.

05

Računovodstvo i finansije

Na akademiji  vodimo vas kroz osnovne pojmove finansijske pismenosti, troškova, vođenje poslovnih knjiga, upoznavanje sa finansijskim izveštajima, bilansi stanja i uspeha kao pokazatelja likvidnosti. Kada postajete obveznikom PDV-a? Kada se plaća PDV? 

06

Prodaja i marketing

Prodaja i marketing predstavljaju kiseonik svakog biznisa. Kod prodaje učimo kako  i na koji način ponuditi svoj proizvod, definisati cenu proizvoda i prepoznati svog kupca. Kako se ponašati na prodajnom sastanku, kako odgovoriti na prigovore i aktivno slušati. Prodajni rezultat ovisi i o marketingu koji  promatramo kroz 7 P marketing mix: proizvod, cenu, promociju, prodaju , distribuciju, ljude i procese.

07

Razrada BIZNIS plana

Sve naučeno u dva radna meseca implementirati će se u BIZNIS plan za nove preduzetnice ili u Akcioni plan za unapređenje biznisa za već postojeće preduzetnice. Cilj je da svaka polaznica START UP akademije bude osnažena da samostalno krene u preduzetničke vode.

Specifični ciljevi programa obuke su :

jačanje samopouzdanja i samovrednovanja žene

osnaživanje žena za ulazak u preduzetništvo

sticanje osnovnih pravnih znanja za pokretanje malog biznisa

analiza poslovne ideje

analiza i istraživanje tržišta, profilisanje svoje ciljne grupe

poslovne komunikacije u biznisu

sticanje znanja veštine prodaje, definisanje jedinstvene strategije prodaje

sticanje znanja i veština komunikacije u razvijanje biznis osnovnih znanja i veština iz finansijskog upravljanja

sticanje osnovnih znanja iz oblasti marketinga online i offline

analiza i izbor marketinških kanala i alata

razvijanje svog poslovnog brenda

definisanje poslovnih ciljeva i budžeta

sticanje osnovnih znanja iz oblasti društveno odgovornog poslovanja

sticanje osnovnih znanja iz oblasti RISK menadžmenta za opstanak na tržištu u ovim promenjivim vremenima

vežbe na konkretnim primerima “know-how”

Predavači

Indira popadic bela

dr Indira Popadić

dr Indira Popadić je doktor tehničkih nauka , sertifikovani poslovni konsultant i mentor. Poseduje tridesetogodišnje iskustvo u preduzetništvu malih i srednjih preduzeća. Uže oblasti stručnosti – poslovno savetovanje, operativni i strategijski menadžment, analize poslovanja , treninzi i radionice za unapređenje poslovanja, povećanje prodaje, vođenje tima. Autor je interaktivnog priručnika za preduzetnike i one koji to žele postati “Uzmte život u svoje ruke – 7 koraka od ideje do realizacije”. Priručnik je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine kao izdavača trećeg izdanja, Udruženja poslovnih žena Srbije i Privredne Komore Srbije i Vojvodine; autor je priručnika „Formula uspešne prodaje“ i Planera prodaje i Biznis planera uspešne žene. 2023. dobitnica je nagrade Žena Zmaj za doprinos i promociju ženskog preduzetništva u Srbiji.

Img 41f2f31bfa8783b582a436ae01c5278e v

Aleksandra Đurović

Sertifikovani  knjigovođa

Aleksandra je vlasnica knjigovodstvene agencije KONCEPT TEAM  sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti knjigovodstva, konsultantskih i administrativnih usluga. Kroz svoj rad, ona je postala stručnjak u pružanju raznovrsnih usluga koje obuhvataju knjigovodstvene poslove, osnivanje i registraciju raznih vrsta subjekata, studije o cenama, kao i likvidaciju privrednih društava i udruženja. Svojom posvećenošću i znanjem, Aleksandra je uspešno vodila projekte u oblasti transfernih cena i izrade biznis planova za različite vrste subvencija. Pored toga, ona pruža i administrativne usluge kao što su obuka i rad na SEF-u, kao i izrada elektronskih faktura. Sa bogatim iskustvom i stručnošću u ovoj oblasti, Aleksandra je osigurala pouzdanost i kvalitet usluga koje pruža klijentima svoje agencije.

Olivera perisic

MA OLivera Perišić

Ljudski resursi, psiholog i RE&CBT psihoterapeut

Olivera je završila master studije iz industrijsko organizacione psihologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Edukant je “Srpskog centra za RE&CBT”, trenutno na četvrtoj godini specijalizacije iz psihoterapije. Radi kao HR Menadžer u novosadskoj IT firmi, gde rukovodi svim procesima upravljanja ljudskim resursima, kao što su regrutacija i selekcija, onbording, razvoj i briga o zaposlenima, employer brending i performance managment.

Pored toga drži psihoterapijske seanse i edukuje naše klijente koristeći niz tehnika, alata i soft skills predavanja kao što su: Asertivna komunikacija ili trening samopouzdanja, upravljanje vremenom, oslobađanje od besa i tehnike samoprihvatanja. Sve sa ciljem da klijenti prevaziđu svoje blokade efikasnosti i osnaže svoje lične talenate kako bi postali hrabri i počeli da vode zdrav i ispunjen život.

Konsalting i poslovna edukacija - Untitled design (11)

Jadranka Maletin

Digital Marketing Specialist

Jadranka je poseduje 15 godina iskustva u direktnoj prodaji koje je  pretočila u digitalni marketing. Svoju strast prilagođava trendovima digitalnog tržišta i pružanju inovativnih rešenja koja donose vidljive rezultate. Digitalni marketing je njeno polje stručnosti već deceniju, i tokom tog vremena je stekla duboko razumevanje kako  koristiti digitalne kanale i kako kreirati relevantne, privlačne kampanje. Njeno iskustvo u prodaji dodatno obogaćuje, pružajući uvid u potrebe i želje korisnika. Kombinujući ove veštine, radi sa kompanijama I pojeincima da im pomognem da se istaknu u digitalnom svetu i ostvare svoje poslovne ciljeve. Trenutno je angažovana na prvoj digitalnoj plaformi za žene preduzetnice, „Osnažene“, gde pomaže preduzetnicama da brže i lakše dođu do svojih ciljeva. Fokusira  se na digitalni marketing, a pre svega na izradu web sajtova, web shop-ova, društvenih mreža i svih alata u digitalnom svetu koji doprinose bržem rastu i razvoju biznisa.

Nakon završene START UP akademije „Osnažena, ona može sve“ svaka polaznica dobiće sertifikat o uspešno završenoj Start up akademiji Centra za poslovnu edukaciju i konsalting ” Core International” Novi Sad koji je priznat od strane NSZ – Nacionalne službe za zapošljavanje na osnovu koga može da aplicira za bezpovratna sredstava za samozapošljavanje koje dodeljuje NSZ, grad i pokrajina.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam logo

Projekat se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine.

Popunite svoje podatke kako biste se prijavili na kurs - slobodnih mesta ima samo u Kikindi, Pančevu, Vršcu i Somboru

[formidable id=18]

Prijave su otvorene do popune 300 slobodnih mesta.
Početak Start Up Akademije 27.04. 2024.

Prijave su završene.

NEKI OD NAŠIH ZADOVOLJNIH KLIJENATA

ForeverMont vetRoyal vetIgor smiljanicIlliNs plakatAsjaControlplus logo@5xDiannaDimitrije stankovGama petKuca znanja logo2 404x225Mastalica logoMera dekoraPezosPointers logo webRrabShine sSole rabTartufiUniverexportUrbana opremaVecni pomenLogo megga