START UP AKADEMIJA ZA ŽENE PREDUZETNICE AP VOJVODINE

"OSNAŽENA, ONA MOŽE SVE"

Projekat se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine.

Ukoliko ste preduzetnica ili planirate da krenete u svet preduzetništva, na pravom ste mestu jer je START UP AKADEMIJA „OSNAŽENA, ONA MOŽE SVE“ idealna za vas kako biste bez straha krenuli sa vlastitim poslom, ali i iskoristili mogućnost da se dodatno edukujete uz stručne trenere i mentore poslovnih veština.
Cilj akademije je da vam tokom 2 meseca pruži osnovna znanja potrebna za uspešno vođenje vašeg biznisa.
Program Start-up akademije namenjen je svim preduzetnicama početnicama na području AP VOJVODINE, ali i onim ženama koje su već preduzetnice. Program je osmišljen za žene iz sledećih gradova: Subotica, Sombor, Temerin, Kikinda, Zrenjanin, Novi Sad, Vršac, Pančevo, Ruma, Sremska Mitrovica, kao i onima kojima su ti gradovi u blizini. Predavanja u toku 2 meseca održavati će se u kombinaciji off line – uživo i online putem zoom aplikacije.
Start up akademija je BESPLATNA za sve prijavljene žene , ali je prisustvo na svih 9 predavanja u toku 2 meseca obavezno. Početak u toku marta 2023.
BROJ MESTA JE OGRANIČEN, PRIJAVA JE OBAVEZNA.

01

Razrada poslovne ideje

Upoznavanje polaznica sa osnovnim pojmovima o preduzetništvu, poslovnim idejama i ključnim osobinama potrebnim prilikom otpočinjanja sopstvenog posla. Upoznavanje sa programima podrške MSP u Srbiji i neophodnom dokumentacijom prilikom podnošenja zahteva za start-up kredite i/ili bespovratna sredstva za samozapošljavanje. Upoznavanje  sa pojmom i značajem poslovnog plana u savremenim uslovima poslovanja. Sticanje znanja i veština potrebnih za samostalnu izradu poslovnog plana neophodnog za otpočinjanje posla.

02

Zakonski okvir i pravni oblici preduzetništva

Upoznavanje polaznica sa pravnom regulativom otpočinjanja sopstvenog poslovanja gde će svaka polaznica dobiti odgovor na pitanje koja je najadekvatnija pravna forma organizovanja za nju, kao i da samostalno popuni registracionu prijavu za Nacionalnu službu zapošljavanja.

03

Menadžment mikro i malih preduzeća

Ovaj modul namenjen je osposobljavanju polaznica Start up akademije  osnovnim menadžerskim veštinama da primenom raznih alata analiziraju poslovno okruženje, definišu ili redefinišu viziju i misiju organizacije, definišu ciljeve i strategiju malog biznisa  na osnovu analize koju će samostalno uraditi za vreme trajanja akademije. 

04

Upravljanje ljudskim potencijalima

Prilikom zapošljavanja novih radnika potrebno je voditi brigu o zakonskoj proceduri i ostalim stručnim pitanjima. Snalaženje u moru propisa i zakonskih regulativa nije lako, ali zato donosimo jednostavne korake zapošljavanja radnika uz stručnu pomoć knjigovođe. Cilj ovog modula je naučiti polaznice akademije gde da u određenoj situaciji traže odgovore na razna pitanja vezana za bilo koje izazove koji im se nađu na putu razvoja biznisa.

05

Računovodstvo i finansije

Na akademiji  vodimo vas kroz osnovne pojmove, troškove, poslovne knjige, finansijska izveštaje, bilanse, pokazatelje likvidnosti. Kada postajete obveznikom PDV-a? Kada se plaća PDV? 

06

Prodaja i marketing

Prodaja i marketing predstavljaju kiseonik svakog biznisa. Kod prodaje učimo kako  i na koji način ponuditi svoj proizvod, definisati cenu proizvoda i prepoznati svog kupca. Kako se ponašati na prodajnom sastanku, kako odgovoriti na prigovore i aktivno slušati. Prodajni rezultat ovisi i o marketingu koji  promatramo kroz 7 P marketing mix: proizvod, cenu, promociju, prodaju , distribuciju, ljude i procese.

07

Razrada BIZNIS plana

Sve naučeno u predhodna tri meseca implementirati će se u BIZNIS plan za nove preduzetnice ili u Akcioni plan za unapređenje biznisa za već postojeće preduzetnice. Cilj je da svaka polaznica START UP akademije bude osnažena da samostalno krene u preduzetničke vode.

Specifični ciljevi programa obuke su :

jačanje samopouzdanja i samovrednovanja žene

osnaživanje žena za ulazak u preduzetništvo

sticanje osnovnih pravnih znanja za pokretanje malog biznisa

analiza poslovne ideje

analiza i istraživanje tržišta, profilisanje svoje ciljne grupe

poslovne komunikacije u biznisu

sticanje znanja veštine prodaje, definisanje jedinstvene strategije prodaje

sticanje znanja i veština komunikacije u razvijanje biznis osnovnih znanja i veština iz finansijskog upravljanja

sticanje osnovnih znanja iz oblasti marketinga online i offline

analiza i izbor marketinških kanala i alata

razvijanje svog poslovnog brenda

definisanje poslovnih ciljeva i budžeta

sticanje osnovnih znanja iz oblasti društveno odgovornog poslovanja

sticanje osnovnih znanja iz oblasti RISK menadžmenta za opstanak na tržištu u ovim promenjivim vremenima

vežbe na konkretnim primerima “know-how”

Predavači

Indira popadic bela

dr Indira Popadić

dr Indira Popadić je doktor tehničkih naukau , sertifikovani poslovni konsultant i mentor. Poseduje tridesetogodišnje iskustvo u preduzetništvu malih i srednjih preduzeća. Uže oblasti stručnosti – poslovno savetovanje, operativni i strategijski menadžment, analize poslovanja , treninzi i radionice za unapređenje poslovanja, povećanje prodaje, vođenje tima. Autor je interaktivnog priručnika za preduzetnike i one koji to žele postati “Uzmte život u svoje ruke – 7 koraka od ideje do realizacije”. Priručnik je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine kao izdavača trećeg izdanja, Udruženja poslovnih žena Srbije i Privredne Komore Srbije i Vojvodine; autor je priručnika „Formula uspešne prodaje“ i Planera prodaje i Biznis planera uspešne žene.

Bojan bozovic

Bojan Božović

Bojan Božović je poslovni konsultant i preduzetnik, predavač i trener koji od svojih 20ih godina razvija različite vidove poslovanja. Upravljao je sa više firmi i rukovodio sa više projekata i sektora unutar firmi (prodajna odeljenja, HR, customer care itd.) Godine 2009. proglašen je za najboljeg prodavca u Studio Moderni. Sa samo 24 godine postao je direktor customer manager centra sa više od 120 zaposlenih. Višestruko je nagradjivan za svoje uspehe. On zastupa proaktivni pristup radu u svim segmentima posla. Poseduje preko 15 godina iskustva u prodaji, regrutaciji i selekciji, kao i obučavanju i vođenju ljudi različitih profila. Saradjivao je velikim brojem različitih firmi. Kao predavač gostovao je širom naše zemlje kao gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Subotici kao i na Visoko tehničkoj školi, ali i u Sloveniji i Hrvatskoj.

Mirjana josikovic

Mirjana Jošiković

Mirjana Jošiković je diplomirani ekonomista – smer finansije i računovodstvo. Vlasnik je agencije za knjigovodstvo „Control Plus Agencija“, Novi Sad. Mirjana drži i organizuje kurseve za preduzetnike iz oblasti finansija i računovodstva, kao i obuke iz finansijske pismenosti za preduzetnike.
Radno iskustvo sticala je kao šef računovodstva u firmama: „Woby Hause „; Mercata VT „; “ Studio Moderna „.

Lidija arsenin

Lidija Arsenin

Lidija Arsenin je diplomirani ekonomista sa odseka marketing. Svoju karijeru počinje u srednjoj ekonomskoj školi „Svetozar Miletić“, kao profesor predmeta ekonomske katedre. Nakon toga, 5 godina vodi sektor marketinga jedne srpske kompanije koja broji 150 zaposlenih. U međuvremenu usavršava svoja znanja iz oblasti Teorija i istorija dizajna, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Animate, Copywriting, Storytelling, Social Media Marketing, Search Engine Optimisation, Dreamweaver, HTML, CSS, WordPress, NLP. Pokreće svoju marketinšku agenciju Content Studio 2019. godine, koja je specijalizovana za kreiranje digitalnog sadržaja i strategije nastupa na online kanalima komunikacije.

Nakon završene START UP akademije „Osnažena, ona može sve“ svaka polaznica dobiće sertifikat o uspešno završenoj Start up akademiji Centra za poslovnu edukaciju i konsalting ” Core International” Novi Sad koji je priznat od strane NSZ – Nacionalne službe za zapošljavanje.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam logo

Projekat se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine.

Popunite svoje podatke kako biste se prijavili na kurs - slobodnih mesta ima samo u Kikindi, Pančevu, Vršcu i Somboru

Forma - Startup Akademija

Prijave su zatvorene.

NEKI OD NAŠIH ZADOVOLJNIH KLIJENATA

ForeverMont vetRoyal vetIgor smiljanicIlliNs plakatAsjaControlplus logo@5xDiannaDimitrije stankovGama petKuca znanja logo2 404x225Mastalica logoMera dekoraPezosPointers logo webRrabShine sSole rabTartufiUniverexportUrbana opremaVecni pomenLogo megga