Važnost poslovnih edukacija i presudna uloga menadžera znanja

Kao poslovni konsultant, u svakodnevnom zajedničkom radu sa vlasnicima kompanija, dizajniramo nove strategije uspeha i najefikasnije biznis modele.

Bespotrebno bi bilo govoriti koliki uticaj imaju informacione tehnologije na naš svakodnevni život i koliko je važno biti svakodnevno prisutan u vidokrugu svojih sadašnjih i budućih klijenata, tačnije u njihovim rukama. Zbog toga je jedan od najvažnijih zadataka kreirati jak i stabilan brend – samostalno ili uz pomoć marketing agencije koja će naše ideje i želje pretvoriti u čistu magiju.

Ukoliko između Vašeg i drugih proizvoda nema razlike, nikoga Vaš biznis neće  interesovati. Razlike su ono što privlače klijente i donosi rezultate. Nova strategija kojom sam očarana je “obsession with customer”, za koju mislim da će napraviti revoluciju na tržištu gde će opstati samo one kompanije koje su maksimalno posvećene svojim klijentima.  Promene su toliko brze da dojučerašnja pravila, poput onog da je kvalitet ono što korisnik misli da jeste i ono što je spreman da plati, a ne ono što mi mislimo – pogrešna. Klijente treba znati upoznati sa našim proizvodom jer on jednostavno ne stiže da prati sve pa obično bira da kupi neki proizvod prema njegovom izgledu i bez dovoljno informacija. Zbog toga treba kupcu na jasan i životopisan način znati poslati poruku koliko su naši proizvodi različiti i bolji. To je pobednička formula.

Izazovi sa kojima se suočavamo u današnjem vremenu traže neprestano nove, sveže inovacije i kreativna znanja, različita od onih koje nam je omogućilo formalno obrazovanje. Pritom treba imati u vidu da znanje ne eleminiše veštinu. Naprotiv, samo kada se koristi kao osnov za veštinu, znanje postaje produktivno. Ako se u pogledu online znanja ne krećete napred, ubrzo ćete u odnosu na konkurenciju početi da idete unazad. Jedini odgovor na to su stalna poboljšavanja i usmerenost prema edukacijama, s tim što sada nikako nemate izgovor da nemate vremena ili da su predavanja u drugom gradu, jer su nam posredstvom interneta online edukacije sva znanja dovedena praktično u dnevnu sobu.

Da ne bi gubili vreme koje nam je neophodno za naš “core business”, poverenje treba pokloniti marketinškim stručnjacima koji imaju iskustvo i rezultate. Agencija koju uvek preporučujem svim mojim klijentima je “Default Design” iz Novog Sada, grupa vrednih i posvećenih mladih ljudi, na čelu sa Dimitrijom Ostojićem. Na osnovu iskustva i dugogodišnje saradnje sa njima sigurna sam da su rezultati sigurni, a kako volim da kažem: „Brojevi ne lažu“. Nikada ne bih klijente dovela u zabludu i zato uvek predlažem najbolje.

Ovih dana održavaju treću po redu online konferenciju LeadCon koju sa radošću očekujem jer je prepuna novih informacija koje će svakako zainteresovati i proširiti vidike svima onima koji žele bolje i više, te doneti nove ideje u kreiranju uspešne 2020. godine. Takođe, kreirali su i osmonedeljnu LeadCon edukaciju koja kreće odmah nakon konferencije, a koja Vam omogućava da teorijsko znanje koje čujete upotrebite praktično na svom projektu i uz pomoć stručnih mentora.

Osnovni resurs u današnjem svetu je znanje, a sreća je da svi mi koji se bavimo edukacijama imamo veliku potrebu da svoje znanje podelimo sa drugim ljudima i tu je dobitak obostran. Naši klijenti i prijatelji dobijaju nove impulse na koji način da osveže i osnaže svoje poslovanje, a svi mi konsultanti  i treneri potvrdu da smo na dobrom putu. Zbog toga nemojte oklevati i pridružite nam se 19.i 20. septembra i rezervišite svoje mesto među najboljima.

Pročitajte još