Pet stvari koje poslovna žena treba da ima u svojoj tašni

Da li ste se ikada zapitali, zašto žene sa sobom nose velike tašne? Kao da je u njima spakovan čitav jedan život pun stvari bez kojih se nikako ne može živeti! Tačno je, svaka žena u svojoj tašni nosi i svoj život!

Pet najvažnijih stvari koje jedna poslovna žena mora da ima u svojoj tašni su:

  1. Smart telefon

Nužnost današnjice, preko njega poslovna žena ima “konekciju” sa okruženjem, bilo da se radi o poslovnim porodičnim, prijateljskim ili drugim kontaktima. Preko mobilnog telefona ona je direktno povezana u sistem značajnih informacija. Savremena poslovna žena je u većini slučajeva: supruga, majka, ćerka vremešnih roditelja, prijateljica, rođaka, preduzetnica, organizator posla, dobavljač svojih klijenata i klijent svojih dobavljača…

Da bi mogla da organizuje svoje obaveze, ona ne može biti na nekoliko različitih mesta u isto vreme. Baš kad je decu ispratila u školu, pospremila sve po kući, obukla se i krenula da svojim roditeljima ponese potrebštine za taj dan, već uveliko je telefonom obavljala poslove i pre neko što je krenula na posao. Ako su u pitanju dobavljači: Da li je kamion pun robe krenuo prema odredištu? Ako su u pitanju klijenti: Da li su na vreme dobili svoju robu?

Možda vama sada sve to izgleda veoma komplikovano, ali verujte da organizovana žena sve postigne i svugde stigne, zahvaljujući toj spravici. Smart telefon jedne poslovne žene je uvek uključen! Čak i kada u slobodno vreme pije kaficu sa prijateljicama, poslovna žena primećuje stvari oko sebe, vidi dobre ideje i tada koristi svoj telefon, fotografišući za svoj album “različita idejna rešenja”

  1. Blok i olovka!

Pametna poslovna žena sve zapisuje, to je najbolji način da se sve što je planirano u dnevnom rasporedu i ispoštuje. Kada se donese odluka da je nešto potrebno da se odradi, takva odluka postaje obavezujuća tek kad se prenese na papir.

Ako na papiru, u dnevnom rasporedu stoji da poslovna žena ima zakazanog zubara ili roditeljski sastanak, neće zakazivati nešto drugo u isto vreme. Poslovna žena pravi rasporede koji mogu biti dnevni, nedeljni, mesečni, godišnji… sve po planu.

  1. Ruž za usne

Može biti različit, bilo da je karmin, sjaj u boji, kvalitetni labelo… učini čuda jer licu daje jednu posebnu notu i čini ga lepšim, čak i onda kada na licu nema nikakve druge šminke sem ruža. Kada se žena pogleda u ogledalo i vidi svoje bledo i umorno lice, obično stavlja ruž za usne pa se sama sebi učini lepšom.

To podiže njeno samopouzdanje i ona spremno kreće u nove poslovne pobede. Nakon nanošenja ruža, žene se i ne pogledaju u ogledalo, ali kažu sebi: “Lepa sam, uvek ću verovati u sebe i svoju sposobnost!”

  1. Vlažne maramice

Neophodne iz razloga što žena mora da ostane čista tokom čitavog dana. Nekada nije u prilici da opere ruke posle prebrojavanja novca ili pre nego što nešto pojede, zato su vlažne maramice neophodne da bi poslovna žena bila zdrava i sveža!

Može ih koristiti da bi prebrisala sto pre sastanka, da bi svoje naočare održala u čistom stanju, a može prebrisati i ekran smart telefona ili računara. Može se desiti da se zaprljaju cipele ili tašna, dok se sa jednog poslovnog sastanka ide na drugi – rešenje su vlažne maramice.

Mnogobrojne su upotrebe vlažnih maramica, a svaka od njih poboljšava celokupni imidž jedne savremene poslovne žene!

  1. Mala tamna čokoladica

Potrebna kada postoji mogućnost da poslovnoj ženi ponestane energije jer i to se ponekad dešava. Ako me pitate zašto čokoladica, a ne na primer šargarepa ili neko zdravo povrće, odgovor je jednostavan. Čokolada se dobija iz zrna kakaovca, koji je povrće, šećer se dobija iz šećerne repe, koja je takođe povrće…pa čokolada je u osnovi… povrće

Sadrži serotonin, koji deluje protiv depresije, endorfin, koji daje osjećaj zadovoljstva. Metilksantine koji stimulišu prenos nervnih impulsa, poboljšava raspoloženje, sprečava zamor i stimuliše ljubav,a flavonidi u crnoj čokoladi regulišu masnoću u krvi, služe zaštiti kože od UV zračenja,  umanjuju bore tako što poboljšavaju cirkulaciju, opuštaju krvne žile i time sprečavaju gubitak elastičnosti.

Što je veći procenat kakaa u čokoladi, to je veća šansa da vam čokolada pruži sve neophodne sastojke. Tamna čokolada je bila “hrana bogova” drevnih Maja. Vođena su razna istraživanja na temu tamne čokolade i otkriveno je da je ona “zaštitnik srca”, smanjuje krvni pritisak, poboljšava protok krvi, riznica je antioksidanata i važnih mineral. Pakovanje je prikladno za nošenje jer ne zauzima veliki prostor, a tašna jedne poslovne dame uvek ostaje čista!

Nikada ne treba zaboraviti da je ŽIVOT blagoslov!

Napišite nam u komentaru ispod šta je to što je obavezan deo vaše tašne a da nisam spomenula u tekstu.


Pročitajte još